Denk je aan Barbecue’en dan denk je aan Weber. Uiteraard zijn er veel meer Barbecue producenten en komen deze in alle soorten en maten. Maar voor velen is Weber wel het merk dat met kwaliteit hand in hand gaat.

Ik barbecue eigenlijk al sinds ik, nou ja, sinds mijn geboorte is overdreven maar ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik een Weber barbecue heb staan. En die wordt echt veel gebruikt. Nu maak ik hier echt wel allerlei soorten gerechten op. Zelfs een keer een kalkoen er op gemaakt (die waanzinnig goed gelukt is maar goed, dat is voor een ander blog). En ja, ook spareribs recepten. En als fanatiek barbecue’er wordt je dan nieuwsgierig of de mensen van Weber ook een eigen recept hebben bedacht. En ja hoor, die is er!

Moet ik speciaal een weber barbecue hiervoor hebben? 
Nee hoor, toegegeven het hoeft niet. Sterker nog, als je het recept goed doorleest zou je het zelfs min of meer in de oven kunnen maken. Maar wat is daar nu voor lol aan? Dus BBQ it is.
Voor dit recept moet de barbecue weer op indirect ingesteld worden. Indirect houd dus in dat we 1 kant van de barbecue vrij van kolen laten en dat we de ribben op de kant leggen waar Geen kolen onder liggen.

Het recept is echt ontzettend simpel. Ik raad ‘m zeker aan om lekker mee te starten en zelf daarna met nieuwe smaken te experimenteren.

Ingredienten

 • 4 strengen spareribs

 • 1 Cup Thai Sweet chili saus

 • 1 Cup water (240ml)

 • Rasp van 3 limoenen

 • 1/3 cup verse limoensap

 • 4 tenen knoflook

 • 1/3 cup soja saus

 • 3 el gesnipperde gember

Bereidingswijze

 • Doe alle ingredienten voor de marinade in een blender en maak er een mooie gladde puree van. Hou 1 cup van het mengsel apart voor het afkwasten.
 • Verwijder voordat de ribben in de marinade gezet worden het membraam (vlies) van de holle kant van de ribben. Op die manier geef je de marinade ook de mogelijkheid om de holle kant van smaak te voorzien.
 • Smeer nu de ribben goed in met de marinade en zet koel weg. 30 minuten voor je de ribben op de BBQ legt haal je deze uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
 • Stook de BBQ op tot max 150C. Het is niet helemaal low & slow maar perfect voor dit recept!
 • Stapel de ribben nu op het kolenvrije gedeelte met de holle kant onder voor 45 min tot een uur.
 • Haal na 1 uur de ribben van de BBQ en kwast deze in met het mengsel uit de blender. Stapel de ribben nu weer op maar leg de rib die eerst bovenop lag nu onderop en die in het midden lag nu bovenop. Doe de deksel weer op de BBQ en laat de ribben weer voor 45 minuten tot een uur liggen. Zorg dat de temperatuur niet boven de 150C komt maar laat deze ook niet te laag worden.
 • Herhaal na 45 minuten de actie weer en laat de ribben nog 1 uur liggen. Verwissel de ribben geregeld tijdens deze laatste ronde om zo alles egaal te laten garen. Kwast ook zo nu en dan in met de resterende saus.
 • Leg nu na deze 3e ronde boven het vuur (holle kant onder) en kwast nog eens af met de laatste saus.
 • Verwissel goed de ribben zodat deze niet aanbranden.
 • Als het vlees goed teruggetrokken is en je de ribben zichtbaar hebt, zijn deze gaar. Haal de ribbenv an de BBQ en laat deze in aluminium folie nog even nagaren.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *