Dt recept kregen wij door van de mensen van Barbecook! En nu is barbecook bekend bij velen als een van de grootste barbecue merken voor de fanatieke bbq’er maar voor wie nog niet bekend is met hun barbecue’s, raden we zeker eens aan om een kijkje te nemen op hun website. Naast BBQ’s hebben zij ook veel barbecue accesoires die zeker niet mogen ontbreken bij jouw volgende barbecue sessie.

Het recept zelf hebben we hier uiteraard gemaakt en toegegeven, hij is wel heel erg lekker!

Ingredienten

  • Voor de rub
  • 5 el gerookte paprikapoeder

  • 2 el zeezout

  • 3 el basterdsuiker

  • 1 tl zwarte peper (gemalen)

  • 1 tl witte peper (gemalen)

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl uienpoeder

  • snufje cayennepeper

  • Voor de marinade
  • 250cl olijfolie

  • 1 el ketjap manis

  • 1 el ketchup

  • 1 el mosterd

  • sap van halve citroen

  • 1/2 tl sambal (of een hele als je wat pittigere ribben wil)

  • 2 el bastersuiker

  • 2 el ahornstroop

  • 1 tl knoflookpoeder

  • fijngehakte rozemarijn

  • fijn gehakte tijm

Bereidingswijze

  • Verwijder alle losse stukjes vet van de ribben en dep het vlees droog met wat keukenpapier
  • bereid de rub en de marinade voor door alle ingredienten voor de rub bij elkaar te voegen en goed door elkaar te roeren. Doe hetzelfde met de ingredienten voor de marinade en roer het geheel goed door.
  • Verwijder het membraam (vlies) van de holle zijde van de ribben en wrijf de ribben nu in met de dryrub. Zorg dat alles op de ribben goed ingewreven is met de rub.
  • Pak nu een kwast en smeer de ribben in met een gedeelte van de marinade / glaze (bewaar de rest voor later tijdens het BarbecueĆ©n.
  • Indien je de mogelijkheid hebt en een vacuumsealer verpak dan de ribben gemarineerd en wel vacuum en leg deze voor 1 nacht in de koelkast weg. Heb je dit niet, geen probleem. pak de ribben dan stevig in met huishoudfolie.
  • Goed! Barbecue tijd. Steek de BBQ aan en richt deze in op Directe hitte. We gaan deze boven het vuur grillen dus. De mensen van Barbecook hebben dit gerecht op de Houtskool Barbecook Edson gemaakt dus dat zegt genoeg. Wel een tip: Niet te veel houtskool en niet te dicht op het vuur grillen. De ribben moeten natuurlijk niet verkoold raken he šŸ˜‰ gewoon rustig aan grillen dus en neem je tijd.
  • Rooster het vlees boven het vuur en draai deze om de 5 minuten om. Als je de ribben gedraaid hebt, smeer dee dan weer gelijk in met de marinade (goed blijven kwasten dus)
  • Herhaal dit proces net zo lang tot de ribben gaar zijn. (Heb je een thermometer zoals een thermapen dan kun je de kerntemperatuur meten die dan minimaal 70C tot 75C moet zijn.
  • Haal de ribben nu van de BBQ, leg deze op een mooi bord, maak er een foto van (en deel die met ons via onze facebook of instagram pagina) en eet smakelijk daarna!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *